El microscopi és un dels invents més grans de la humanitat al segle XX

- Jun 20, 2018-

El microscopi és un dels invents més grans de la humanitat al segle XX. Abans d'inventar-se, el concepte humà del món circumdant estava limitat a l'ús de l'ull nu, o per lent de mà per ajudar a veure les coses a l'ull nu.

El microscopi mostra tot un món nou en el camp de la visió humana. Per primera vegada, la gent ha vist centenars d'animals i plantes "nous" nous, així com l'estructura interna de tot, des del cos humà, per plantar fibres. Els microscopis també ajuden els científics a descobrir noves espècies i ajuden els metges a tractar malalties.

Manteniment del microscopi

(1) Protecció contra la humitat Si l'habitació està mullada, les lents òptiques són propenses a la floridura i la boira. Una vegada que la lent és de floridura, és difícil d'eliminar. Les lents dins del microscopi són més perilloses per la humitat a causa de les molèsties. Després que les parts mecàniques es tornin humides, tendeixen a oxidar-se. Per evitar la humitat, quan s'emmagatzema el microscopi, a més de l'espai sec, la ubicació de l'emmagatzematge també ha d'estar lluny de la paret, lluny del sòl i lluny de la font humida. S'han d'ubicar 1 a 2 bosses de gel de sílice a la caixa del microscopi com a dessecant. I sovint cuites al gel de sílice. Una vegada que el seu color s'ha convertit en rosa, s'ha de coure bé i cuinar-lo abans de continuar utilitzant-lo.

(2) La pols a la superfície de l'element òptic a prova de pols no només afectarà el pas de la llum, sinó que, després de ser amplificada pel sistema òptic, generarà taques grans que afectaran l'observació. El pols, les partícules de sorra cauen en la part mecànica, però també augmenten el desgast, fan que el moviment sigui obstaculitzat, el dany és igual de gran. Per tant, el microscopi sempre s'ha de mantenir net.

(3) La microscòpia anticorrosiva no es pot combinar amb productes químics corrosius. Com l'àcid sulfúric, l'àcid clorhídric, l'àlcali, etc.

(4) Protecció tèrmica El propòsit de la protecció contra el calor és principalment evitar l'obertura i caiguda plàstica de la lent causada per l'expansió tèrmica i la contracció.

(5) No toqueu objectes afilats com les ungles i les agulles.

(6) No utilitzeu el personal no relacionat.

Esborrament del sistema òptic

La superfície de cada part òptica del microscopi normalment es neteja amb un raspall net o es netejava amb un paper tisú. Quan hi ha brutícia, greixos o empremtes dactilars que no es poden esborrar a la lent, s'ha de netejar la lent abans que s'utilitzi per moldear, neblar i reutilitzar després d'una desactivació a llarg termini.

(1) Rang de protecció El ocular i el condensador permeten obrir la tapa. A causa de l'estructura complexa de la lent objectiu, es requereixen instruments especials per corregir-la abans de l'assemblatge per restablir la precisió original, de manera que està estrictament prohibit obrir la solució.

Quan desmunteu els oculars i els condensadors, fixeu-vos en els punts següents:

a. Ves amb compte.

b. Quan es desmunta, marqueu les posicions relatives dels components (marcades a l'habitatge), l'ordre relatiu i la part frontal i posterior de la lent per evitar errors durant el muntatge.

c. L'ambient de funcionament s'ha de mantenir net i sec. Quan desmunteu l'ocular, simplement elimineu les lents superior i inferior d'ambdós extrems. El diafragma de camp a l'ocular no es pot moure. En cas contrari, la línia de la vista quedarà borrosa. Està prohibit seguir descomponent la lent superior després de desenroscar el condensador. Com que la lent està immersa en petroli, està ben segellada a la fàbrica, i la descomposició pot danyar el seu funcionament de segellat.

(2). Mètode de neteja Primer elimineu la pols de la superfície de la lent amb un raspall o un ventilador net. A continuació, utilitzeu una franeladora neta per fer un moviment unidireccional en espiral des del centre de la lent fins a la vora. Netegeu la tela una vegada i netegeu-la de nou fins que es netegeu. Si hi ha oli a la lent, la brutícia o les empremtes dactilars no es poden netejar, podeu utilitzar branques de salze embolicades amb cotó absorbent, fregar una petita quantitat d'alcohol i una barreja d'èter èter (alcohol, 80%, ether 20%). Si no es poden eliminar taques de motlle ni punts de floridura, utilitzeu un bastonet de cotó humitejat amb aigua per adherir-se al pols de carbonat de calci (superior al 99%). Després de netejar, s'ha de treure la pols. Si la lent es neteja o no, la llum reflectida a la lent es pot utilitzar per a l'observació i la inspecció. Cal assenyalar que la pols s'ha d'eliminar abans de netejar-la. En cas contrari, els grans de sorra de la pols rascaran la superfície del mirall. No utilitzeu una tovallola, mocador, roba, etc. per netejar la lent. La barreja d'alcohol etílic èter no es pot utilitzar massa, de manera que no es líquid en la part adhesiva de la lent de la degumming de la lent. La superfície de la lent té una pel·lícula que transmet la llum de color blau porpra. No deixeu-ho amb la brutícia.

Esmena mecànica

La peça pintada es pot esmorteir amb un drap. No obstant això, no utilitzeu alcohol, èter i altres dissolvents orgànics per netejar, per tal d'evitar l'eliminació de pintura. Si hi ha òxid a la part sense pintar, es pot eliminar amb gasolina revestida. Després de la neteja, torneu a posar greix protectora.