Ús del microscopi

- Jun 20, 2018-

Quan s'utilitza una font de llum natural per a microscòpia, és millor utilitzar una font de llum que s'enfronti al nord i no és apropiat utilitzar la llum solar directa; quan s'utilitza una font de llum artificial, és preferible utilitzar una font de llum fluorescent.

Quan el microscopi és inspeccionat, el cos ha de prendre una postura correcta. Els dos ulls s'obren de manera natural. L'ull esquerre observa l'espècimen i l'ull dret observa l'enregistrament i el dibuix. Al mateix temps, la mà esquerra ajusta la distància focal per fer clara la imatge de l'objecte i moure el camp de visió de l'espècimen. Registre de la dreta, dibuix.

Durant la inspecció del microscopi, l'etapa no es pot inclinar, ja que quan l'escenari s'inclina, el líquid o l'oli es desencadena fàcilment, que no només perjudica l'espècimen, sinó que també contamina l'estadi i també afecta el resultat de la inspecció.

Durant l'examen microscòpic, l'espècimen s'ha de moure en una determinada direcció fins que es completi l'observació de tot l'espècimen, de manera que no es perdi l'examen i no es repeteixi.

La llum del microscopi és la llum, la conversió de la lent objectiu i l'ajust de la llum. La regulació de la llum és important quan es mostren exemplars de paràsits. Com que els exemplars observats, com ara els ous, els quists, etc., són tots objectes en l'estat de llum natural. Són grans, petites, fosques i lleugeres, algunes són incolores i transparents, i les lentilles de contacte d'alta potència i de gran potència tenen més conversions. Amb diferents exemplars i requisits per a l'examen microscòpic, la longitud focal i la llum s'han d'ajustar en qualsevol moment, de manera que els objectes observats es puguin veure amb claredat. En circumstàncies normals, els espècimens tacats han de ser forts espècimens lleugers, incolors o sense fi; la llum d'observació de baixa magnificació hauria de ser feble, l'elevada observació d'augment de la llum ha de ser forta.

1. Llum:

(1) Gireu el revòlver per sota del barril de la lent en línia amb el barril de la lent.

(2) Feu lliscar el mirall i ajusteu-vos al camp de visualització més brillant i sense ombra. El reflector té costats plans i còncaus. Quan la font de llum és forta, s'utilitza la superfície plana. Quan la font de llum és fosca, s'utilitza la superfície còncava. Quan es requereix una llum forta, el condensador s'incrementa i s'obre l'obertura. Quan es requereix la llum baixa, el condensador es redueix o l'obertura es redueix adequadament.

(3) Col·loqueu l'espècimen que s'observi a l'escenari i gireu l'ajustador gruixut per baixar el barril de la lent fins que la lent objectiu s'apropi a l'espècimen. Mentre gira l'ajustador gruixut, cal inclinar-se i observar acuradament la distància entre la lent objectiu i l'espècimen.

(4) S'observa l'ull esquerre amb l'ocular, mentre que la mà esquerra es gira per fer un ajust brut, de manera que el barril de la lent augmenta gradualment per ajustar la distància focal, de manera que l'objecte dins del camp visual es deté quan es veu , i després s'ajusta el micro ajustador fins que l'espècimen és clar.

2. Ús de la lent objectiu i ajust de la llum:

El microscopi generalment té tres lents de contacte, és a dir, una baixa magnificació, una gran amplada i un mirall d'oli, que es fixa al forat de la lent de conversió de la lent de contacte. Quan observeu l'espècimen, primer utilitzeu la lent de contacte de baixa potència. En aquest moment, el camp de visió és més gran i l'espècimen és més fàcil de detectar. No obstant això, l'ampliació és petita (normalment 100 vegades més gran), i l'objecte més petit no és fàcil d'observar l'estructura. L'ampliació de la lent de contacte d'alta potència és més gran (normalment 400 vegades més) i es poden observar petits objectes o estructures.

Els ous de cucs paràsits, les microfilàries, els trofozoítos i els quists del protozoo, les larves d'insectes, s'utilitzen microscopi baix i d'alta potència. Els protozous dins de les cèl·lules del teixit utilitzen miralls d'oli. Utilitzeu observacions de lentitud d'alta potència i d'alta potència, com la baixa amplificació no es pot identificar de manera precisa quan l'objecte o la seva estructura interna, l'alta observació d'augment. Observeu amb el mirall d'oli, generalment afegiu una gota d'oli directament després de l'oli immers en gotetes d'oli per observació microscòpica.

3. Baixa ampliació, alta magnificació, identificació de lents d'oli:

(1) Marqueu l'ampliació 10x, 40x, 100x, o 10 / 0.25, 40 / 0.65, 100 / 1.25.

(2) La lent d'ampliació baixa és la més curta, la lent d'augment elevada és llarga, i el mirall d'oli és el més llarg.

(3) L'obertura de la lent davant de la lent és la més gran, la lent d'ampliació és gran, i el mirall d'oli és el més petit.

(4) La lent d'oli sovint està gravada amb anells negres o "petroli".

4. Com canviar la lent d'ampliació baixa a una gran ampliació:

(1) Una vegada que la llum està alineada, moveu l'hèlix per trobar l'espècimen que cal observar.

(2) Si el volum de l'espècimen és gran i l'estructura no es pot veure clarament i no es pot confirmar, moveu l'espècimen al centre del camp de visió i gireu l'objectiu objectiu d'augment elevat per sota del barril de la lent.

(3) Gireu el micro ajustador fins que l'objecte estigui clar.

(4) Ajusteu el condensador i l'obertura de manera que els objectes en el camp de visió arribin al nivell més acurat.

5. Utilitzeu el mirall d'oli:

(1) Principi: Quan s'utilitza el mirall d'oli per observar, cal afegir l'oli de cedre, perquè el mirall d'oli ha d'entrar a la lent de la llum, però el forat de ventilació del mirall d'oli és el més petit, de manera que la llum que entra és menor, l'objecte no és fàcil de veure amb claredat. Al mateix temps, l'astigmatisme refracit es produeix a causa de la diferència en la densitat del mitjà (lent-diafragma) (diapositiva: n = 1.52, aire: n = 1.0) a causa de la llum transmesa des de la diapositiva, de manera que la llum que entra a la lent Encara menys, els objectes són menys visibles. Un mitjà similar a l'índex de refracció del vidre lliscant, com ara l'oli de cedre, s'aplica entre l'espècimen i la corredissa de manera que la llum no passi a través de l'aire, de manera que més llum entra a la lent i es veu la imatge de l'objecte clarament.

(2) Ús del mirall d'oli:

a. Ajusteu la llum al nivell màxim (el condensador s'aixeca i l'obertura està completament oberta).

b. Gireu l'ajustador gruixut per elevar el tub de la lent. Deixeu caure una petita gota d'oli de quitrà (no massa, no apliqueu-ho) a l'espècimen just per sota de la lent objectiu.

c. Gireu la placa d'adaptador de lents objectiu de manera que l'objectiu de l'oli estigui per sota del barril.

d. Observeu el costat del mirall mentre observa a simple vista. Gireu l'ajustador gruixut perquè la lent de l'oli baixi lentament i submergeixi l'asfalt, tocant suaument la corredissa.

e. Gireu lentament l'ajustador gruixut perquè la lent de l'oli baixi lentament fins que es vegi la imatge de l'espècimen.

f. Gireu el micro-regulador per aconseguir la imatge visual més clara.

g. Moure lentament l'hèlix amb la mà esquerra i gireu el micromanipulador per observar l'espècimen.

h. Una vegada que s'observa l'espècimen, gireu l'ajustador gruixut per aixecar el barril de la lent i traieu-ne l'espelma. Netegeu l'oli d'alquitre a la lent immediatament amb un paper de lents.