Quins són els principals passos per ajustar el microscopi estèreo abans de l’ús?

- May 06, 2020-

L’ajust de focus, l’ajust de diòptries, l’ajustament interpupilar de la distància i la substitució de la bombeta són uns quants passos. A continuació s’explica cadascuna.


1. Enfocament: poseu la taula de treball al forat de muntatge de la base. Quan observeu exemplars transparents, substituïu la planxa de vidre glaçat; en observar exemplars opacs, substituïu la placa blanca i negra. A continuació, deixeu anar els cargols de fixació de la diapositiva de l’enfocament, ajusteu l’altura del cos de la lent i la distància de treball és aproximadament la mateixa que la ampliació objectiva seleccionada. Un cop ajustat, apreteu els cargols de fixació. En centrar-se, es recomana col·locar objectes plans, com ara paper pla amb caràcters impresos, regla, quadrat, etc.


2. Ajustament de diòptries: ajusteu primer els cercles del diòpter dels tubs oculars esquerre i dret a la posició de la línia 0. Normalment, primer mira pel tub ocular dret. Gireu el volant de zoom a la posició més baixa d’ampliació, gireu la roda de mà de focus i l’anell de ajust del diòptic per ajustar la mostra fins que la imatge de la mostra es vegi clara i, a continuació, gireu el volant de zoom a la posició d’ampliació més alta i continueu ajustant-se fins que la imatge de la mostra sigui clara. lluny, en aquest moment, observeu amb el tub ocular esquerre. Si no queda clar, ajusteu el cercle de la vista del tub ocular esquerre amunt i avall fins que la imatge de la mostra es vegi clara.


3. Ajust de distància interpupilar: Tirant els dos tubs oculars pot canviar la distància de sortida de la pupil·la dels dos tubs oculars. Quan l’usuari observa que els dos camps visuals circulars del camp visual són completament coincidents, vol dir que s’ha ajustat la distància interpupilar. Cal destacar que, a causa de les diferències en l’ajust de la visió i l’ull individual, quan diferents usuaris o fins i tot el mateix usuari utilitza el mateix microscopi en diferents moments, han d’ajustar per separat el focus i el fre per obtenir el millor efecte d’observació.


4. Substitució de la bombeta: si substituïu la bombeta de la font superior o la bombeta de la font inferior, abans de substituir-la, connecteu l’interruptor d’alimentació i la presa del cable d’alimentació de la presa d’alimentació. Quan substituïu la bombeta de la font superior de la llum, desenrosqueu primer el cargol molestat de la caixa de llum de la font superior de la llum, traieu la caixa de llum, després traieu la bombeta dolenta del suport de la làmpada, substituïu la bombeta bona i, a continuació, instal·leu la caixa de llum i la punyalada. cargol. En substituir la bombeta de la font de llum, haureu de treure de la base la placa de vidre glaçat o la placa en blanc i negre, i després treure la bombeta dolenta del suport de la làmpada i substituir-la per una bona bombeta; a continuació, instal·leu la placa de vidre glaçat o la placa en blanc i negre. Quan substituïu la làmpada, netegeu la bombeta amb un drap suau o un fil de cotó net per garantir l'efecte d'il·luminació.